Zeytinyağı

Zeytin, binlerce yıldır yetiştiriciliği yapılan, insan sağlığı ve beslenmesi açısından son derece önemli olan bir bitkidir. Ülkemiz sofralık zeytin ve zeytinyağı üretimi bakımından dünyada 4. sırada yer almaktadır. Zeytinin anavatanı Anadolu olmasına ve büyük bir potansiyele sahip olmamıza rağmen bu potansiyeli çok iyi değerlendirdiğimiz söylenemez. Ülkemiz mevcut tüketim ve ticaret dengesine göre gerek zeytinyağı gerekse sofralık zeytin üretiminde kendine yeterli durumdadır. Ülkemizde 2013-2014 sezonunda ki zeytinyağı üretimi 180.000 ton olup ülkemizde kişi başına düşen zeytinyağı yıllık tüketimi 2013-2014 sezonunda 2 lt’dir. Bu nedenle zeytin üretimi artırılmalıdır. Doğanın insanoğluna armağan ettiği en değerli besinlerden birisidir. Çocukluktan yaşlılığa yaşamımızın her döneminde zeytinyağı sağlığımızı birçok açıdan olumlu yönde etkilemektedir.

 DSC_2199_1       image005_1       SV400144

Tarih öncesinden günümüze gün görmüş gövdesi, dört mevsim parlayan yeşil gümüş yaprakları esen rüzgarda mağrur savunması, tane yüklü dalları ve eşsiz yağıyla, yerleşiklik, huzur, bereket, uzun ömür ve barışın simgesi zeytin ağacı; ruhumuzu ve bedenimizi ısıtır, ufkumuzu yeşertir, genişletir.

Bölgemizin zeytin bölgesi olması ve her ailenin mutlaka zeytin bahçesinin bulunması nedeniyle 1974 yılında ilk yatırımımızı zeytinyağı fabrikasına yaptık. İlk olarak sulu sıkım fabrikamız daha sonra da zeytinyağı bölgesindeki kooperatiflere verilen hibeden yararlanarak kuru sıkım sistem fabrikamız kurulmuştur. 2002 yılında fabrikamız Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızca rehabilitasyon kapsamına alınarak 60 ton/gün kapasiteli Modüler Sistem Kontinü Zeytinyağı fabrikamızı kurduk. Bu sayede ortaklarımızın zeytinyağı yağ asit limitleri dengelenmiş hem de erken hasat-erken sıkım yeşil zeytinyağı üretmeye başladık.

Zeytinyağımızı, kendi şişeleme ve teneke dolum tesisimizde ambalajlayarak Bademli ve Potamia adı altında tescilli iki markamız ile satışa sunmaktayız.